Oatmeal peanut butter bars recipe - easy to cook - cooking tasty

These peanut butter oatmeal bars are wealthy and hearty peanut butter cookie bars packed complete of oatmeal, and crowned with greater creamy peanut butter and a wealthy chocolate frosting - best for a crowd!


WHY TO LOVE:

These come collectively without difficulty and prep time is great fast.

Peanut butter bars use easy substances you possibly have on hand.

They may be baked in advance of time and frozen for snacks or treats.

Use both wheat flour or all cause flour.

They pop out first-class and wet with masses of peanut butter flavor.


Ingredients

1/2 cup (100g) packed brown sugar

1 cup (250g) chunky or creamy peanut butter

2 teaspoons natural vanilla extract

1 cup (127g) complete wheat flour (spoon & leveled)

1 cup (80g) old fashioned rolled oats

1 teaspoon baking soda

1/four teaspoon salt

1/2 cup (120ml) milk (I used almond milk, however use whichever you prefer)

1/2 cup (90g) dairy-unfastened chocolate chips (or ordinary chocolate chips)

1/2 cup (70g) raisins (or whichever mix-ins you’d like)


Step by step directions

  • Preheat oven to 350°F (177°C). Line a eight×eight baking dish with parchment paper or spray with nonstick spray. Set aside.
  • With an electric powered or stand mixer equipped with a paddle attachment, blend the brown sugar and peanut butter on medium velocity till mild in shadeation and fluffy, approximately three mins. Mix withinside the vanilla, scraping down the perimeters as needed.
  • On medium velocity, upload withinside the flour, oats, salt, and baking soda. The dough might be very thick and clumpy, however it's going to come together. Slowly upload the milk in a regular stream, blending till a dough forms. Fold in chocolate chips and raisins. Use your fingers to make certain the entirety is combined, if needed.
  • Once dough is absolutely combined, press it gently into the organized baking dish. Bake for approximately 17-20 mins till the bars are gently golden and set. Allow to chill absolutely and reduce into squares. I hold mine withinside the fridge in a protected container. Bars might be appropriate saved up to two weeks.


Nutrition Facts

1 bar: 355 calories, 17g fat (3g saturated fat), zero cholesterol, 122mg sodium, 47g carbohydrate (27g sugars, 4g fiber), 10g protein.


(URDU LANGUAGE)

یہ مونگ پھلی کے مکھن دلیا کی سلاخیں دولت مند اور دلیا مونگ پھلی کے مکھن کوکی بارز ہیں جو دلیا سے بھری ہوئی ہیں، اور زیادہ کریمی مونگ پھلی کے مکھن اور مالدار چاکلیٹ فروسٹنگ کے ساتھ تاج ہیں - ایک بھیڑ کے لیے بہترین!

محبت کیوں کی جائے:

یہ بغیر کسی مشکل کے اجتماعی طور پر آتے ہیں اور تیاری کا وقت بہت تیز ہے۔ مونگ پھلی کے مکھن کی سلاخیں آپ کے ہاتھ میں ممکنہ طور پر آسان مادے استعمال کرتی ہیں۔ انہیں وقت سے پہلے پکایا جا سکتا ہے اور نمکین یا کھانے کے لیے منجمد کیا جا سکتا ہے۔ گندم کا آٹا یا آل کاز آٹا دونوں استعمال کریں۔ وہ فرسٹ کلاس پاپ آؤٹ ہوتے ہیں اور مونگ پھلی کے مکھن کے ذائقے کے ساتھ گیلے ہوتے ہیں۔


اجزاء

1/2 کپ (100 گرام) بھری ہوئی براؤن شوگر 1 کپ (250 گرام) چنکی یا کریمی مونگ پھلی کا مکھن 2 چائے کے چمچ قدرتی ونیلا کا عرق 1 کپ (127 گرام) مکمل گندم کا آٹا (چمچ اور برابر) 1 کپ (80 گرام) پرانے فیشن کے رولڈ اوٹس 1 چائے کا چمچ بیکنگ سوڈا 1/چار چائے کا چمچ نمک 1/2 کپ (120 ملی لیٹر) دودھ (میں نے بادام کا دودھ استعمال کیا، تاہم آپ جو چاہیں استعمال کریں) 1/2 کپ (90 گرام) ڈیری سے بنا چاکلیٹ چپس (یا عام چاکلیٹ چپس) 1/2 کپ (70 گرام) کشمش (یا جو بھی مکس ان آپ چاہیں)

قدم بہ قدم ہدایات

اوون کو 350 ° F (177 ° C) پر پہلے سے گرم کریں۔ پارچمنٹ پیپر کے ساتھ آٹھ×آٹھ بیکنگ ڈش لائن کریں یا نان اسٹک سپرے کے ساتھ سپرے کریں۔ بیٹھو ایک طرف.
پیڈل اٹیچمنٹ سے لیس الیکٹرک پاور یا اسٹینڈ مکسر کے ساتھ، براؤن شوگر اور مونگ پھلی کے مکھن کو درمیانی رفتار پر بلینڈ کریں جب تک کہ ہلکے سایہ دار اور فلفی، تقریباً تین منٹ۔ ونیلا کے اندر مکس کریں، ضرورت کے مطابق دائروں کو کھرچیں۔
درمیانی رفتار پر، آٹا، جئی، نمک، اور بیکنگ سوڈا کے اندر اپ لوڈ کریں۔ آٹا بہت گاڑھا اور گڑبڑ ہو سکتا ہے، تاہم یہ ایک ساتھ آنے والا ہے۔ آہستہ آہستہ دودھ کو باقاعدہ ندی میں اپ لوڈ کریں، جب تک آٹا نہ بن جائے۔ چاکلیٹ چپس اور کشمش میں ڈالیں۔ یہ یقینی بنانے کے لیے اپنی انگلیوں کا استعمال کریں کہ اگر ضرورت ہو تو پوری چیز یکجا ہے۔
ایک بار جب آٹا بالکل یکجا ہو جائے تو اسے منظم بیکنگ ڈش میں آہستہ سے دبائیں۔ تقریباً 17-20 منٹ تک بیک کریں جب تک کہ سلاخیں آہستہ سے سنہری اور سیٹ نہ ہوجائیں۔ بالکل ٹھنڈا ہونے دیں اور چوکوں میں کم کر دیں۔ میں اپنا فریج کے اندر ایک محفوظ کنٹینر میں رکھتا ہوں۔ بارز دو ہفتوں تک محفوظ ہو سکتے ہیں۔

غذائیت حقائق

1 بار: 355 کیلوریز، 17 گرام چربی (3 جی سیچوریٹڈ فیٹ)، صفر کولیسٹرول، 122 ملی گرام سوڈیم، 47 گرام کاربوہائیڈریٹ (27 گرام شکر، 4 گرام فائبر)، 10 گرام پروٹین۔

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.